Tietoa Meistä test


TIETOA MEISTÄ

Mitä Inmet Finland Oy edustaa?

Olemme osa kansainvälistä First Quantum Minerals -konsernia. Päätoimialaamme Suomessa kuuluu malminetsintä- ja kaivostoiminta. Tällä hetkellä keskitymme kupari-nikkelimalmien etsintään. Tutkimuskohteemme sijoittuvat pääosin Itä-Lappiin. Positiivinen asenne ja pitkäjänteisyys ohjaavat toimintaamme. First Quantum Minerals -konsernilla on yli 20,000 työntekijää ja moni heistä työskentelee useissa eri yhtiön omistamissa kaivoksissa ympäri maailmaa. Omistamamme kaivokset ovat tyypillisesti vakaita ja pitkäikäisiä, kuten Suomessa toimiva Pyhäsalmen kaivos.

Toimintaa Suomessa jo vuodesta 2008

First Quantum Minerals -konsernilla on ollut toimintaa Suomessa vuodesta 2008 lähtien, jolloin se osti Scandinavian Minerals -yhtiöltä Sodankylässä sijaitsevan Kevitsan kaivoksen. Yhtiö onnistui lisäämään merkittävästi Kevitsan hyödynnettäviä mineraalivaroja, samalla todistaen sen olevan Suomen suurimpia nikkelivarantoja.

First Quantum on operoinut Pohjois-Pohjanmaalla, Pyhäjärvellä sijaitsevaa Pyhäsalmen kaivosta vuodesta 2013. Pyhäsalmen kaivos lukeutuu Euroopan syvimpiin maanalaisiin kaivoksiin. Yli 60 vuotta jatkunut kaivostoiminta on suunniteltu loppuvan lähivuosina.

Suomessa konsernin kaivoslain mukaiset luvat ovat kaikki Inmet Finland Oy:n nimissä. Tällä hetkellä yhtiöllä on neljä malminetsintävarausta Lapissa, joiden alueella on tehty alkuvaiheen tunnustelevaa malminetsintää, kuten kallioperäkartoitusta. Osalle alueista olemme hakeneet malminetsintälupia vuoden 2020 loppupuolella. Turvallisuus- ja kemikaalivirasto (Tukes) on myöntänyt yhtiölle viisi malminetsintälupaa Pelkosenniemellä ja Savukoskella toukokuussa 2021.

Close
Chris Hunter

Chris Hunter

Vanhempi Geologi

Chris aloitti uransa Kevitsan kaivoksella Sodankylässä vuonna 2012 saatuaan valmiiksi geologian maisterin tutkinnon Imperial College London -yliopistosta. Kymmenvuotisen First Quantum -työuransa aikana Chris on työskennellyt Suomen lisäksi Afrikassa, Etelä-Amerikassa ja Australiassa. Vuonna 2018 hän palasi Suomeen ja johtaa nyt Inmet Finland Oy:n malminetsintähankkeita Suomessa.

Chris asuu Rovaniemellä suomalaisen vaimon ja kahden lapsensa kanssa.  Hänen vapaa-ajan harrastuksiaan ovat retkeily, tenniksen peluu ja murtomaahiihto.

Close
Jaakko Georgi

Jaakko Georgi

Projektigeologi

Jaakko aloitti geologin työt Inmet Finland Oy:llä vuoden 2020 lopulla. Hän vastaa malminetsintähankkeiden teknisestä toteutuksesta, lupaprosesseista ja viestinnästä. Suoritettuaan loppututkinnon Helsingin yliopistossa Jaakko on toiminut kaksi vuotta malminetsintägeologina Pohjois-Suomessa ja Etelä-Amerikassa. Jaakko asuu Rovaniemellä ja viettää vapaa-aikaansa mielellään luonnossa, kalastaen ja sienestäen.

Close
Jaakko Nurkkala

Jaakko Nurkkala

Malminetsintägeologi

Jaakko liittyi Inmet Finland Oy:n vahvuuteen malminetsintägeologiksi vuoden 2021 lopulla. Turun yliopistossa suoritettujen opintojensa aikana hän työskenteli malminetsintätehtävissä kolmen kenttäkauden ajan Lapissa ja Itä-Suomessa. Jaakko asuu tätä nykyä Rovaniemellä ja harrastaa vapaa-ajallaan painonnostoa, kalastusta ja pyöräilyä.

Close
Diamanda Vickers

Diamanda Vickers

Malminetsintägeologi

Diamanda aloitti työt First Quantum Minerals:lla vuonna 2022 suoritettuaan samana vuonna maisterin tutkinnon geotieteessä Lontoon Imperial Collegessa. Hän on aiemmin työskennellyt Espanjassa ja osallistuu nyt Inmet Finland Oy:n malminetsintäprojekteihin Suomessa. Diamanda asuu Lontoossa ja harrastaa fossiilien keräilyä, laskettelua ja urheilua vapaa-ajallaan.

Close
Maarit Tolppanen

Maarit Tolppanen

Viestintä- ja sidosryhmävastaava

Maarit aloitti työuransa Kevitsan kaivosyhtiöllä lukion jälkeen hallinnollisissa tehtävissä sekä myöhemmin First Quantumin malminetsintätiimissä kesäteknikkona. Korkeakoulusta valmistumisen jälkeen Maarit työskenteli vuosia sosiaaliturva-alalla. Tällä hetkellä hän toimii Inmet Finlandin palveluksessa viestintä- ja sidosryhmävastaavana.

Maarit asuu puolisoineen Rovaniemellä ja harrastaa vapaa-ajallaan neulomista, scifi-kirjallisuutta, joogaa, luonnossa liikkumista ja hyviä ravintoloita.

Close
Kaarin Hälinen

Kaarin Hälinen

Kesägeologi

Kaarin Hälinen on geotieteiden maisteriopiskelija Oulun yliopistossa. Hän on työskennellyt kesäisin malminetsintätehtävissä Inmet Finland Oy:lle vuodesta 2021. Kaarin suorittaa kesällä 2023 Pro Gradu -tutkielmaansa liittyviä kenttätöitä Tervolan alueella, tavoitteenaan valmistua vuoden loppuun mennessä Filosofian maisteriksi. Kaarin asuu Oulussa ja harrastaa vapaa-ajallaan ratsastusta ja retkeilyä.

Close
Essi Määttä

Essi Määttä

Kesägeologi

Essi on geotieteiden maisteriopiskelija ja työskentelee kolmatta kenttäkautta kesägeologina Inmet Finland Oy:lla. Hän tekee Pro Gradu –tutkielmaa Tervolan alueella ja haaveilee valmistumisesta keväällä 2024. Hän on työskennellyt Peräpohjan alueella malminetsintätehtävissä Oulun Yliopiston geotieteiden opintojen ohella. Vapaa-ajallaan Essi harrastaa musiikkia monissa muodoissa, ulkoilee ja pyrkii pitämään huonekasvinsa hengissä.

Työyhteisömme maailmalla

Olemme osa kansainvälistä työyhteisöä, joka pyrkii ylittämään odotukset kaikessa toiminnassamme.

Pääset tutustumaan First Quantum Minerals -konserniin ja sen muihin työyhteisöihin klikkaamalla alla olevaa linkkiä.

Lue lisää.

This is a custom heading element.

Nothing found.